Relaxhaz

Search
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Parfümök

Szolgáltatások

Üzletünkben a legváltozatosabb igényeknek megfelelő parfümök széles választékával rendelkezünk.
Parfümjeink kipróbálása során ha úgy érzi , hogy ez valódi úgy az nem a véletlen műve !! Tartalmában 99%-ban megfelelnek az eredeti anyagoknak. És hát az árak..... Jöjjön és higgyen a szemének  !
Amennyiben valaki mégis ragaszkodik a jól bevált eredeti készítményekhez , azt ugyanúgy biztosítani tudjuk nagyon korrekt árakon.


A parfüm divat, mindig változik!


Mióta világ a világ
az illatoknak helye van az emberek életében, a vallásban, a kultúrában, a társadalmi szokásokban, a gyógyászatban, a szépségiparban és a szerelemben.
Az ókori görögök minden istenüknek szántak egy virágot, amelyrõl úgy gondolták, megsegíti õket, mivel a
z adott istenség tulajdonságait is magukba szívhatják a bódító aromával együtt.
A
z 1900-as évek elején a természetgyógyászok felfigyeltek az illatok beteg emberekre gyakorolt hatására, az aromaterápiára, amely valójában õsidõk óta létezik, és napjainkra alternatív gyógymóddá nõtte ki magát. Felismerték, hogy az illatok hangulatváltozásokat idéznek elõ a betegeknél. Például depressziós állapotú embereknél igen jó hatásfokkal mûködik a terápia. Nem magát a betegséget múlasztja el, hanem a közérzetet javítja, ezáltal könnyebben beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa. Természetesen mindenkire más-más hatással lehet ugyanaz az illat, így a kezelés megkezdése elõtt részletes kivizsgálásra van szükség, hiszen ami az egyiknek kellemes, az a másiknak kellemetlen élmény lehet.

Az illatokról..
A krizantém túlvilági illata a lelki érzékel
ést serkenti, a búzavirág jót tesz másnaposság ellen, a jázmin hófehér virágai pedig nem csak parfümként, de fürdõvízbe szórva is egyfajta misztikus vonzerõvel lengi körül tulajdonosát. A sarkantyúvirág nemi vágyserkentõ, a rózsák mûvészi kreativitásunkat élénkítik.
Az illatgyógyászok megfigyelték, hogy a gyümölcsök és a fûszerek illata éppúgy hat testünkre és lelkünkre, mint a virágoké.
A citrusok felfrissítenek, a narancs relaxál, az eukaliptusz könnyíti a légútjainkat megfázás esetén.


Hogyan készül ?

A parfümkészítés története évszázadokra nyúlik vissza. A különleges, egyedi, luxusillatok minden korban az ápoltságot, s az egyéni ízlést tükröztékés tükrözik.
A korábbiakkal ellentétben napjainkban már nem csak maga az illat, hanem az összetevők, s azok hatásai is kiemelt szerephez jutnak. Az alapanyagok gondos megválogatásának köszönhetően nyugtató, energetizáló és frissítő illatok közül is válogathatunk.
Az egyes illatok elkészítésénél számtalan aromát és növényi eredetű anyagot használnak fel. A parfümök hodozóanyaga általában tiszta etilalkohol, melyben a különböző illatesszenciákat elegyítik, amihez állati, növényi eredetű vagy szintetikus aromát és stabilizátorokat adnak. A parfümkészítő-ipar régebben állati eredetű anyagokat is használt, ezek leggyakrabban a szürke ámbrából, a cibetből, a pézsmából és hódzsírból tevődtek össze.
A felhasznált növényi illatanyagok származhatnak levelekből (menta), kéregből (fahéj), fatörzsből (szantálfa, cédrus), virágszirmokból (rózsa, jázmin), gyökerekből (írisz) és gyümölcshéjból (citrusfélék).
A szintetikus anyagokat speciális kémiai folyamatokkal állítják elő. Alapanyaguk legtöbbször a kátrány, az acetilén és a kőszén. Az ezekből nyert szintetikus anyagok keverési aránya adja meg az illatosító jellegzetes aromáját. Kulcsszerepe van az alkoholban feloldott illatanyagok koncentrációjának is.
A frissítő illatok, melyek használata főként nyáron előnyös, általában citrusfélékből, mentából áll. Az egész évben használt kellemes, virágillatú parfümök többségében rózsa, jázmin, liliom, levendula a fő összetevők, ezeket egyéb aromákkal is kiegészítik, hogy az illat még különlegesebb legyen. Nem egyszer fatörzsből, s kéregből vonják ki az illatanyagokat (pl. szantálfa, fahéj). Télen, hideg időben népszerűbbek a melegséget adó édeskés illatok, tavasszal a friss virágillat a jellemzőbb.
Az elsődleges kérdés, hogy ki, milyen parfümöt használjon. Bár az illatok többségét ma már egyes tulajdonságokhoz társítják (érzéki, üde, természetes), mégis nehéz kiválasztani több száz illat közül azt az egyet, amely valóban illik majd viselője karakteréhez. További nehézséget okoz az, hogy már a második illat után képtelenek leszünk megkülönböztetni egyiket a másiktól. Ennek ellensúlyozására ma már sok parfümériában tartanak kávét, amely az orrban közömbösíti az előző illatot.
Ahogyan mi magunk változunk, változik ízlésünk is, s az egyes évszakokban más-más illatok hatása nyújt megfelelő hangulatot, emiatt nem érdemes egy-egy illatot túl nagy kiszerelésben megvásárolni.Parfüm, EDP,EDT, EDC

A PARFUM rendelkezik a legmagasabb illóolaj koncentrációval, melynek aránya 15-30%.
Nagyon kevés mennyiség is elég a használatakor, és akár 6 órán át is érezhető. Ez a legerősebb, de egyben a legdrágább illatszer is a piacon.

Az EDP (Eau de parfum), amely a PARFUM- höz képest kevesebb, de még mindig magas 8-15%-os illatanyag tartalmával. Különösen estére, alkalmakra ajánlható. Tartóssága 3-5 óra.

Az EDT (Eau de toilette), amely 4-8% illatanyagot tartalmazó parfüm, mely főleg mindennapos használatra, illetve nyárra ideális. Tartóssága 2-4 óra.

Az EDC (Eau de cologne - magyarul kölni víz): 3-5% illatanyagot tartalmazó, rendkívül könnyű, többnyire frissítő hatású (általában valamilyen citrusféle, illetve levendula, rozmaring, kakukkfű, narancslevél, valamint jázmin kivonatát tartalmazó) parfüm. Tartóssága kb. 2 óra.

Az AFTER SHAVE tartalmazza a legkevesebb illatanyagot, tartóssága 2-3 óra. (Létezik After Shave Balsam is, kimondottan érzékeny bőrűek számára kifejlesztve.) 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz