Relaxhaz

Search
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Himalája sótermékek

Szolgáltatások





Himalája fekete só

Kala nama, vagy szikla só, finomítatlan ásványi só, közép Indiában bányásszák. Színe rózsaszínes szürkés, nem egészen fekete, Íze erősen kénes, a (zápuló) tojásra emlékeztet, olyannyira, hogy egyes ételekben tojást is lehet helyettesíteni vele. A tojás ízen túl enyhén füstös beütése is jól érezhető, amely segít az ételek ízét kiemelni. Ajánlott a magas vérnyomású emberek számára és a kevés sót fogyasztók étrendjébe, mivel nem növeli a vér nátrium tartalmát, alkalmas még a szélszorulás és a gyomorégés megszüntetésére.
Ez a só a Sole-ivókúrán lévőknek nem ajánlott.


Himalája étkezési só    -     granulátum

A Himalája só 84 féle ásványi anyagot tartalmaz a hagyományos konyhasóval ellentétben, ezért tápanyagokkal látja el a szervezetet.



Az ivókúra mindenek előtt az anyagcserére és az emésztésre lesz nagy befolyással. Erősíti a test ellenálló képességét.

Tisztításra, méregtelenítésre, szemölcs, herpesz, ekcéma esetén is javasolt.






Himalája étkezési só   -  őrölt

Ismeri a Himalája sót? Tudta, hogy a megszokott konyhasóval ellentétben egészséges?
A túlzott konyhasó negatív hatásai közismertek: magas vérnyomás, szívelégtelenség, vízvissza tartás stb. Nem véletlenül korlátozzák sokszor az orvosok a sófogyasztást. Hagyományos konyhasót akkor is fogyasztunk, ha egyáltalán nem használunk sószórót, ugyanis a feldolgozott – dobozos, palackozott, zacskós, fagyasztott vagy konzerv – élelmiszerek, éttermi ételek rendszerint mindegyike sok sót tartalmaz. A só szükséges a szervezet számára mert meghalnánk nélküle.
A kereskedelemben kapható só a bányászott sóból radikális finomítás után kapott só, jellege megváltozik, az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszer lesz, ezt visszük be a szervezetünkbe!


Miért jobb a Himalája só, mint a hagyományos só?

A hagyományos konyhasóval szemben a Himalája őssó tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem! Így természetes formában tartalmazza a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet, köztük a jódot is! A Himalája sóban nincs tapadásgátló, sem csomósodásgátló anyag.

A Himalája só erősen lúgosító hatású.

A Himalájából származó őssó a világ egyik legértékesebb sójaként van számon tartva.
A Himalája só étkezési célra történő napi használatán túl ismerkedjünk meg egyéb lehetőségekkel is.



Sóoldat ivókúra:

Alkalmas anyagcserezavarok, emésztési-, vérnyomás problémák, cukorbetegség esetén. Különösen ajánlott tisztító-méregtelenítő, salaktalanító kúrákhoz - az öngyógyító erők aktiválásához.

Elkészítés:
A 26%-os sót tartalmazó telített sóoldatot más néven sole - nak hívják. 1 kg kristálysó feloldásához kb. 3 - 3,5 l víz szükséges. Töltsön egy átlátszó falú üvegbe 1/3 rész Himalája sót, majd töltse fel desztillált, ionkezelt vagy tisztított vízzel. Időnként a vizet meg kell keverni, hogy a sóoldat koncentrációja az üvegben egyenletes legyen. Néhány órán belül az oldódás befejeződik. Az oldat telítettnek tekinthető, ha abban feloldatlan sókristályok láthatók és már nem oldódik tovább. A fel nem oldódott sót vegyük ki az oldatból, hagyjuk megszáradni, és tegyük el későbbre.
Ihatjuk reggelente éhgyomorra, vagy napközben eloszlatva. Tegyünk egy teáskanálnyi sóoldatot 1 liter szénsavmentes ásványvízbe vagy tisztított vízbe, amit a nap folyamán egyenletesen elosztva megiszunk. Ha valaki reggelente kávézik, akkor esténként lefekvés előtt ajánljuk  bevenni, mert a kávé semlegesiti a sóoldat hatását.
Az így nyert dúsított ásványvíz, kedvező hatással van minden szervünkre és életfolyamatunkra is. Rögtön beállítja az egész napi elektrolitháztartásunkat, és régi nátriumklorid okozta lerakódások feloldódnak vele.
Akinél a salaktalanítás ettől a mennyiségtől nagyon hevesen indul meg, az eleinte csak kis mennyiséget igyon, ügyelve a bőséges vízbevitelre és fokozatosan emelje a só mennyiségét.
Gyerekeknél és csecsemőknél néhány csepp elég a sóoldatból.
Az oldat steril, benne sem gombák, sem csírák vagy baktériumok nem élnek meg, ezért zárt edényben tárolva korlátlan ideig eltartható.


Szájápolás:

Segít megelőzni a fog-, és ínybetegségeket, a fogkőképződést, és a fogszuvasodást.
Elkészítés: A sóoldat képes a fogkő eltávolítására, a fogíny regenerálására, semlegesíti a szájban lévő nemkívánatos szájflórát. Mossunk fogat minden étkezés után 26%-os telített sóoldattal és öblögessünk 2 - 3 percen keresztül.
Gyulladásos íny és nyitott sebek esetén csökkentsük a só koncentrációját.


Inhalálás sóoldattal:

Különösen ajánlott aszmás, allergiás megbetegedések esetében, hurut, és arcüreglerakódásának a felszakítására.
Elkészítés: Forraljunk fel 1 - 2 liter vizet inhalációra alkalmas edényben, és adjunk hozzá kb 20 gramm Himalája kristálysót, vagy egy - két kávéskanál kristálysóból készült sóoldatot.
Ha a só feloldódott, hajoljunk a gőz fölé, takarjuk be a fejünket egy nagy törülközővel. Inhaláljunk 10 - 15 percig.
Vigyázat ! Nem szabad túl közel hajolni a folyadék felszínéhez, mert a forró gőz belélegzése leforrázhatja a tüdőnket.
Súlyosabb problémák esetén napjában többször is inhalálhatunk.
Az inhalálás után pihenjen, mert a légzőszerveknek a gőzölés után kb. 30 percre van szüksége ahhoz, hogy a felhalmozódott méreganyagok eltávozzanak.


Ismertető a sótégla eredetéről, felhasználási módjairól












A kristálysó a só legtökéletesebb geometriai formája, eredeti és természetes egységében megmaradt kincse a Földnek. A Pakisztánból származó himalájai kristálysó kb. 250 millió éves só, mely nagy nyomás alatt a hegyek mélyén, minden külső szennyeződéstől mentesen alakult ki.
A kristálysót ősidők óta használják gyógyhatása miatt, és a modern világban új tulajdonságait is kihasználhatjuk: a kristálysót melegítve vagy megvilágítva érvényesül a levegőt tisztító, ionizáló hatása és a szemnek kellemes, léleknek nyugtató színterápiás hatása is.
Emellett a sókristály szerkezeténél fogva képes csökkenteni az elektromágneses sugárzás intenzitását, ezáltal csökkenti a szervezetet érő káros terhelést, nagyobb mennyiségben (pl. sófal esetében) pedig már érvényesül a só, mint ásvány kiegyenlítő ereje: test-azonos biorezonanciás frekvenciamintája segít beállítani a szervezet energetikai egyensúlyát, ezáltal növeli a vitalitást és javítja a közérzetet.
A kristálysó kevésbé ismert, méretre csiszolt változata – a sótégla – mint egészséges építőanyag, egyedi belsőépítészeti megoldásokat és különleges design lehetőségeket rejt még magában. A sótégla szakszerűen rögzítve beépíthető a falba, lépcsőbe, ezáltal dekoratív textúrákat hozhatunk létre. Emellett egyedi méretre vágott sótéglákból különleges design bútorok - például sóasztal vagy sópiramis – és falra akasztható sóképek is készülnek. Nagy mennyiségű kristálysó beépítése pedig már terápiás célokat is szolgál, méretétől függően ezt nevezzük sókamrának, sószobának vagy sóbarlangnak.

Az ínyenc szakácsok a konyhában is hasznát veszik: csodás sültek és grillezett zöldségek készülnek a parázson vagy sütőben felhevített himalájai sótéglán.



A sótégla alkalmazásai:

- ínyenc grillezésre
- belsőépítészeti, dekorációs célra
- alvászavar esetén a hálószobába
- asztma allergia, légúti betegségek esetén a levegő ionizálására,
- elektroszmog csökkentésére, ha sok időt töltünk erős eletkromágneses térrel rendelkező eszközök közelében (pl. számítógép, TV, mikro stb.)
- sóterápiás helység, sókamra, sószoba, sóbarlang építéséhez
.

A sótégla méretei:

• Normál sótégla: 5 x 10 x 20 cm – kb. 2-2,5 kg
• Vékony sótégla v. sócsempe: 2,5 x 10 x 20 cm – kb. 1 kg
• Extra széles sótégla – kifejezetten grillezéshez! 30 x 15 x 3 cm
• Fehér sótégla 5x 10 x 20 cm
• Rusztikus, pattintott sótégla 5 x 10 x 20 cm
• Vastag sócsempe építéshez 4 x 20 x 20 cm – kb. 4 kg

Sótégla a konyhaművészetben

Gourmet szakácsok leleményessége: a sótéglát izzó parázsra, vagy gázégőre helyezve felhevíthetjük a sótéglát, és a forró só tömbön különféle ételeket, pl. halat, csirkét, steaket, zöldségeket lehet grillezni ill. a meggrillezett ételt melegen tartani.
Egészen egyedi aromája lesz a sülteknek, zöldségeknek, érdemes kipróbálni!
Kezdésnek íme egy viszonylag egyszerű recept, Kovács Lázár séf ajánlásával!


                                                                                                                                                                                             További ínyenc receptek: www.kovacslazar.hu

SÓTÉGLÁN SÜLT CSIRKEMELL KAKUKKFÜVES BURGONYÁVAL ÉS ÁFONYÁS-MUSTÁROS MÁRTÁSSAL
Hozzávalók 4 személy részére:
500 g csirkemellfilé
1 db sótégla
Mártáshoz:
2 dl tejszín
2 evőkanál áfonyalekvár
1 evőkanál mustár
1 mokkáskanál kakukkfűlevél
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanálőrölt fekete bors
1 mokkáskanál himalája kristálysó



Körethez:
4 db burgonya
1 mokkáskanál himalájai kristálysó
2 evőkanál étolaj
1 szál rozmaring


Elkészítés:
A sütőt 180 0C-ra melegítjük, a sótéglát az alsó részébe helyezzük a sütőlapra. 10 perc elteltével a sótéglára helyezzük a csirkemellfilét, melynek mindkét oldalát 10-10 percig sütjük. Közben elkészítjük a mártást: egy serpenyőben összekeverjük, majd felforraljuk a lekvárt a mustárral, a tejszínnel, a zúzott fokhagymával, a sóval és az őrölt fekete borssal. Hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, majd még egyet forralunk rajta.
A köret elkészítéséhez a burgonyát héjastól vékony szeletekre vágjuk (kb. 2-3 mm) és 2 evőkanál felhevített étolajban ropogósra sütjük a szeletek mindkét oldalát. A burgonyák megfordítása után megszórjuk rozmaring levelekkel és őrölt himalájai sóval. Tálaláskor a pirított burgonyát a tányér aljára helyezzük, rárakjuk a felszeletelt sótéglán sült csirkemellfilét, majd a mártással leöntve, korianderrel meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc







Sószappan

Himalája sóból készült szappan, amely hozzáadott anyagokat nem tartalmaz.
Mindenféle bőrtípusra alkalmazható, jót tesz, ha kiszáradt a bőrünk és a pattanásos, zsíros bőr is eredményesen kezelhető vele, segít beállítani a természetes pH értéket.

Alkalmazható még ekcéma, herpesz, szemölcs és rovarcsípés esetén is!
Próbálja ki dezodorként, hiszen a só meggátolja a kellemetlen testszagokért felelős baktériumok elszaporodását is fertötlenítő hatása révén.

Használata nem egyezik meg a hagyományos szappanéval! Fürdés után a megnedvesített sószappannal kezeljük a kívánt felületet. A megszáradt sókristályokat egy száraz törölközővel dörzsöljük le, így természetes bőrradírként is hat.
A következő használatkor nedves kézzel töröljük át a szappant, így az arra kiült só nem karcolja össze bőrünket!
Mivel antiszeptikus, felületén nem élnek meg a baktériumok, használata biztonságos az egész család számára.

Sebes, sérült hámfelületre ne használja
!





Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz